Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
27.12.2017

2018'de Proline'ın odağında
Ar-Ge ile yüksek katma değerli projeler olacak

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit, yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirdikleri katma değeri yüksek projelere devam ederek 2018 yılında bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemek istediklerini belirtti.

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit şirketin 2017 yılı performansını değerlendirirken 2018 yılı hedefleri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve bölgede ciddi büyüme hedeflerine sahip Proline'ın 2017 yılı içerisinde önemli atılımlar gerçekleştirerek sadece ulusal değil uluslararası projeleri de hayata geçirdiğini belirten Doğanyiğit, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında yatırımlara önem vererek yakaladıkları ivme ile 2018 yılında önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Proline'ın 2017 yılı içerisinde anlaşmasını imzaladığı önemli projelerden bir tanesi olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın alan güvenliği hakkında konuşan Doğanyiğit, “İstanbul Yeni Havalimanı projesi; 2016 yılında yatırımlarını yapmış olduğumuz alan güvenliği konusunda önemli bir başarı hikâyesi oldu. Bu projeden hareketle; 2017 yılının ikinci yarısında, günümüzün gelişen teknoloji trendlerini dikkate alarak geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerimiz ile katma değeri yüksek projelere odaklanma kararı aldık.” dedi.

“Başarımızın arkasındaki güç Ar-Ge”
Başarılarının arkasındaki itici gücün ise Ar-Ge olduğunu vurgulayan Doğanyiğit; “Ar-Ge çalışmalarımızı derinleştirerek uluslararası arenadaki payımızı artırıp ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Akıllı şehirler vizyonumuz çerçevesinde Ar-Ge çalışmalarımızı güvenli ve akıllı şehirler, alan güvenliği, e-kimlik & biyometri ve siber güvenlik olmak üzere dört ana başlık altında yoğunlaştırıp ürün ve çözüm geliştirme faaliyetlerimizi bu alanlara yönlendirdik. Katar'ın teknoloji geliştiren en büyük merkezlerinden biri olan Somod Resilience Center (SRC) ile gerçekleştirdiğimiz stratejik Ar-Ge ortaklığı hem bölgedeki büyük ölçekli projelerdeki başarımızın etkilerini görmemizi sağlıyor hem de Proline'ın Akıllı Şehirler alanında lider olma hedefinin ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.” diyerek Proline'ın kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının güçlenerek devam edeceğini belirtti.

“Akıllı Şehir girişimlerine destek vermeye devam edeceğiz”
Kendi geliştirdikleri ve ekosistemdeki tüm yatırım modellerinden farklı olan “SmartMix” modeli ile startupları büyütme hedefi taşıdıklarının altını çizen Doğanyiğit, “Proline Ventures olarak ilk yaşımızı önemli başarılar ile geride bıraktık. Donanım ve yazılımın entegre olduğu ürünler geliştiren startupları takip ettiğimiz 2017 yılında, yüksek inovasyona sahip projelere odaklanarak yatırım yapabileceğimiz nitelikteki startuplarla uzun soluklu bir yolculuğa çıktık. 2018 yılında “Akıllı Şehirler” alanında teknoloji üreten, yüksek teknolojiyi odağına almış startupları ve projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Proline Ventures ile küresel girişimcilik ekosisteminde sadece bir oyuncu olmayı değil, ekosistemin dinamiklerini değiştirip Türkiye'den dünya liginde startuplar çıkarmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“2018'de yüksek katma değerli projeler ile büyümeyi hedefliyoruz”
Proline'ın 2018 yılı içerisinde yüksek katma değerli ve büyük ölçekli projeler gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirten Mehmet Doğanyiğit sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İstanbul'daki Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz ürün ve çözümler ile Türkiye'ye, Katar ofisimiz üzerinden Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya, Pakistan ofislerimiz üzerinden de Asya pazarına çözümler sunan Türk Teknoloji Şirketi Proline olarak önümüzdeki dönemde ‘Güvenli ve Akıllı Şehirler' konseptini bölgedeki farklı ülkelerde de hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Proline siber güvenlik alanındaki çözümleriyle kullanıcılarını koruyacak
2017 yılında gerçekleşen siber saldırıların birçok endüstriyi ve teknoloji kullanıcısını etkilediğini hatırlatan Doğanyiğit, Proline'ın çözümleriyle siber tehditlere karşı müşterilerini korumaya devam edeceğini söyledi. “Proline olarak biz çoklu denetim ve analiz için birbiriyle entegrasyonu olan, tek noktadan izlenebilen, akıllı kararlar vererek önleyici aksiyonlar alan teknolojilere katkı sağlayabilecek alternatif çözümler geliştiriyoruz. Dünyadaki en ileri teknolojileri yakından takip ederek müşterilerimizin siber dünyada operasyonlarının daha güvenli gerçekleşebilmesi için projelendirme, ürün seçimi, teknik dizayn, danışmanlık, kurulum ve işletme gibi alanlarda destek veriyoruz.” diyen Mehmet Doğanyiğit, yeni nesil teknolojilere uygun, dünyaca kabul görmüş metodolojileri izleyerek kaynakları etkin şekilde kullanmayı ve 2018 yılını herkes için daha güvenli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Hakkında
2003 yılında kurulan Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi'dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik ve biyometri çözümleri de sunmaktadır. Proline, Türkiye'nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını kuran şirket, aynı zamanda AB ülkelerinin tüm havalimanlarında hayata geçirilmesi planlanan yeni otomatik geçiş kontrol sistemini geliştiren uluslararası konsorsiyumun Türkiye lideri olarak projede yer almaktadır. Proline, Kasım 2016 tarihinde, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupların yer aldığı girişim platformu Proline Ventures'ı da kurmuştur. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir. http://www.pro-line.com.tr