Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
02.03.2018

2017'nin yıldız teknoloji ürünleri halkın oylarıyla seçildi

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor'un bir ay önce sosyal anket platformu Poltio üzerinden başlattığı ve yaklaşık 208 bin oyun kullanıldığı “Teknolojinin Yıldızları” oylamasının sonuçları açıklandı. 2017'nin yıldız ürünleri 14 kategoride halkın oylarıyla belirlendi. Oyların yüzde 49'unu alan iPhone X, “Yılın Ürünü” seçilirken, Netflix de “Yılın Dijital Yayın Platformu” kategorisinde oyların yüzde 42'sini alarak lider oldu.

Kayıtlı kullanıcı sayısı 20 milyonu aşan ve aylık ortalama ziyaret sayısı 85* milyonu bulan Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, Poltio işbirliğiyle hayata geçirdiği “Teknolojinin Yıldızları-2017” oylamasının sonuçlarını açıkladı. 2017'nin yıldız teknoloji ürünleri, GittiGidiyor Blog Teknoloji Editörü Erdal Kaplanseren liderliğinde oluşturulan jüri tarafından hazırlanan sorular ışığında halkın oylarıyla belirlendi.

Bir ay süren ve 23 Şubat'ta sona eren oylamada 207 bin 904 oy kullanıldı ve 14 kategoride 2017 yılına damgasını vuran teknolojik ürünler seçildi. Kazananlar, GittiGidiyor'un sosyal medya hesapları üzerinden 28 Şubat'ta canlı yayında açıklandı.[1] GittiGidiyor'un ilkini geçen yıl düzenlediği gelenekselleşen “Teknolojinin Yıldızları”  oylaması, yılın dizüstü bilgisayarı, tableti, cep telefonu, hem akıllı hem ekonomik cep telefonu, yenilikçi cep telefonu, televizyonu, giyilebilir teknoloji ürünü, kulaklığı, dijital yayın platformu, PC oyunu, konsol oyunu, teknoloji markası ve yılın ürünü olmak üzere toplamda 14 farklı kategoride gerçekleştirildi.

2017 yılının katılımcılardan en çok oy alan ürünleri ise şu şekilde:

Kategori Aldığı Oy Oranı Kazanan
Yılın dizüstü bilgisayarı %53 Apple MacBook 2017 (12 inç)
Yılın tableti %61 Apple iPad Pro 10.5
Yılın cep telefonu %44 Apple iPhone 8
Yılın hem akıllı hem ekonomik cep telefonu %58 Samsung J7 Prime
Yılın yenilikçi cep telefonu %47 Apple iPhone X
Yılın televizyonu %38 Samsung SUHD Kavisli TV
Yılın giyilebilir teknoloji ürünü %76 Apple Watch Serie 3
Yılın kulaklığı %46 Sony WH-1000XM2
Yılın dijital yayın platformu %42 Netflix
Yılın teknoloji markası %52 Apple