Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
24.01.2017

2017'de Proline'ın odağında siber güvenlik de olacak

Dünyanın önde gelen şehirlerini “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşıma hedefiyle hareket eden Proline'ın Profesyonel Çözümler Direktörü Melih Özhan, artan siber tehditlere dikkat çekerek 2017 yılında siber güvenlik çözümlerine daha fazla odaklanacaklarını belirtti.

Önümüzdeki dönem siber güvenlikte beklenen tehditlere dikkat çeken Proline'ın Profesyonel Çözümler Direktörü Melih Özhan, 2017 yılında Proline olarak fiziksel güvenlik yönetim sistemlerinin yanı sıra siber güvenlik alanında da önemli çözüm ve projelere imza atacaklarını belirtti.

Nesnelerin internetinin de etkisi ile birbirine bağlı cihaz sayısının her geçen gün arttığına ve bu durumun siber saldırılar için büyük güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğine değinen Özhan, ilerleyen yıllarda siber saldırıların gelişen teknolojilerin etkisi ile daha fazla güçleneceği uyarısında bulundu. Özel şirket ve kamu kurumlarına karşı bu tarz saldırıların daha da artacağına dikkat çeken Özhan, “Özellikle fidye yazılımlarla gerçekleşen saldırıların sayısında artış göreceğiz. Birbirine bağlı cihaz sayısının da artışı ile ortaya çıkan güvenlik risklerine ek olarak Endüstri 4.0 gibi yeni trendler siber saldırıların neden olabileceği tehlikelerin boyutunu daha da artırıyor. Sanayi ve kritik kamu tesislerine, hatta su, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerine yapılacak saldırılar hayatı durma noktasına getirebileceği gibi çok daha ciddi yıkımlara da yol açabilir. Siber saldırılar, eğer önlem alınmazsa Endüstri 4.0 üzerinde yıkıcı bir etki meydana getirebilir. Akıllı üretim sistemlerini, veri paylaşımını, geniş veri ağlarını bozabilecek saldırılar, şirketlerin üretim faaliyetleri üzerinde çok ağır etkiler oluşturabilir. Fakat şirketler bu riskleri gelişmiş risk yönetimi ve güvenlik stratejileri sayesinde önleyebilir.” dedi.

“Güvenlik önlemleri sürekli güncellenmeli ve denetlenmelidir”
Proline olarak 2017 yılında fiziksel güvenlik yönetim sistemlerinin yanı sıra siber güvenlik çözümlerine de daha fazla yoğunlaşacaklarının altını çizen Özhan şunları söyledi: “Milyarlarca cihazın birbirine bağlandığı günümüzde, özellikle sistem, ağ ve veri güvenliği hiç olmadığı kadar önemli bir unsur haline geldi. Proline olarak biz de çoklu denetim ve analiz için birbiriyle entegrasyonu olan, tek noktadan izlenebilen, akıllı kararlar vererek önleyici aksiyonlar alan teknolojilere katkı sağlayacak alternatif çözümler geliştiriyoruz. Siber güvenlik konusunun bu denli önemli olmasının sebebi güvenlik stratejilerinin değişmesiyle tehditlerin bu stratejilere ayak uydurabilmesidir. Dolayısıyla her geliştirilmiş güvenlik stratejisine karşı yeni bir güvenlik tehdidiyle karşılaşmak olağandır. Bu yüzden güvenlik önlemleri sürekli güncellenmeli ve denetlenmelidir. Dünyadaki en ileri teknolojileri yakından takip ederek müşterilerimizin siber dünyada operasyonlarının daha güvenli gerçekleşebilmesi için projelendirme, ürün seçimi, teknik dizayn, danışmanlık, kurulum ve işletme gibi alanlarda destek veriyoruz.”

“Amacımız Türkiye'nin siber güvenlik stratejine katkı sağlamak”
2016-2019 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı'nın kamu bilişim sistemlerini, özel sektör tarafından işletilen kritik altyapılara ait bilişim sistemlerini, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerini, dolayısıyla tüm özel ve tüzel kişileri kapsadığını hatırlatan Özhan, Proline olarak katma değerli hizmetler sunarak bu stratejiye katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Siber güvenlik kapsamında ağ güvenliğinin yanı sıra veri güvenliği alanında da önemli çözümler sunduklarını dile getiren Özhan, “Artık günümüzde kişi ve kurumlar için en değerli varlıkların başında “veri” geliyor. Bu veriler devasa bir hızda artarak büyük veri dediğimiz yeni bir kavramı da ortaya çıkardı. Artan veri ise doğal olarak siber saldırılar için cazip bir hedef haline geliyor. Proline olarak, veri güvenliği alanında kanıtlanmış tecrübemiz ile farklılık ve farkındalık yaratabilmek için güncel teknolojileri çok yakından takip ederek uygun çözümleri şirket ve kurumlara entegre ediyoruz.“ dedi.

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Hakkında
2003 yılında kurulan Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi'dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik ve biyometri çözümleri de sunmaktadır. Proline, Türkiye'nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını kuran şirket, aynı zamanda AB ülkelerinin tüm havalimanlarında hayata geçirilmesi planlanan yeni otomatik geçiş kontrol sistemini geliştiren uluslararası konsorsiyumun Türkiye lideri olarak projede yer almaktadır. Proline, Kasım 2016 tarihinde, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupların yer aldığı girişim platformu Proline Ventures'ı da kurmuştur. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir. http://www.pro-line.com.tr