Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
29.12.2016

2017'de Proline'ın odağında
Ar-Ge, startuplar ve yurtdışı büyüme olacak

2017 yılında özellikle Ar-Ge faaliyetlerine ve startuplara yatırıma odaklanacaklarını belirten Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit, yurtdışı projelerle büyüyerek bölgesel güç olma hedefleri doğrultusunda ilerleyeceklerini söyledi.

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit şirketin 2016 yılı performansını değerlendirirken 2017 hedefleri ile ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

Türkiye ve bölgede ciddi büyüme hedeflerine sahip Proline'ın 2016 yılı içerisinde çok önemli atılımlar gerçekleştirerek sadece ulusal değil uluslararası projeleri de hayata geçirdiğini, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında yatırımlara önem vererek istihdama yönelik önemli bir büyüme yakaladığını belirten Doğanyiğit, 2016 yılında önemli pek çok projeye de imza attıklarını söyledi.

Kendi geliştirdiği güvenli ve akıllı şehir sistemleri ile şehirlerde güvenliği üst seviyeye taşıyan Türk teknoloji şirketi Proline, Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını kurmasının ardından 2016 yılında çok önemli bir Avrupa Birliği (AB) projesine de imza attı.

AB'nin hem sınır güvenliğini artırmak hem de havalimanlarındaki yolcu kontrol sürecini hızlandırmak amacıyla hayata geçirdiği IDEA4SWIFT projesini üstlenen konsorsiyumun Türkiye'deki liderliğini Proline'ın üstlendiğini ifade eden Doğanyiğit, “Bu proje ile hayata geçirilecek otomatik geçiş kontrol sistemlerinde dört ayrı biyometri çözümünü bir araya getiriyoruz. Dünyada dört farklı biyometriyi bir araya getiren başka bir çözüm yok. Bu yeni güvenlik sisteminde kullanılacak 3. nesil pasaportlar ve biyometrik kişi tanımlaması sayesinde yolcular mevcut yapıdan çok daha hızlı geçebilecektir.” dedi.

Dünyanın önde gelen şehirlerini “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşıma hedefiyle hareket eden Proline, Türk mühendisler tarafından geliştirilen “Güvenli ve Akıllı Şehirler” alanındaki iSIM (Intelligent Security Information Management) yazılımını da 2016 yılında duyurdu.

Entegrasyon çözümleri tarafında ise son dönemdeki bulut ve sanallaştırma mimarisinin teknolojiye olan etkisiyle birlikte önemli entegrasyon projelerinde yer aldıklarını belirten Doğanyiğit; kullanımı basit, fiziksel karmaşıklığı ortadan kaldıran, daha performanslı, daha esnek ve yönetimi daha kolay sistemlerle verimliliğe odaklandıklarının altını çizdi. Doğanyiğit, 2016 yılında alan güvenliğine yönelik çözümler ürettiklerini de belirterek; havaalanları, limanlar, finans merkezleri, konsolosluk binaları, askeri bölgeler gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanların güvenliğinin sağlanabilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Başarımızın arkasındaki güç Ar-Ge”
Başarılarının arkasındaki itici gücün ise Ar-Ge yatırımları olduğunu vurgulayan Doğanyiğit; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi” sonuçlarına göre Proline'ın içinde bulunduğu bilgisayar ve iletişim hizmetleri sektöründe en iyi performans gösteren 2. Ar-Ge merkezi olduğunu ve aynı dönemde Ar-Ge personel istihdamında ise sektör genelinde 1. sıraya yükseldiğini de hatırlattı.

“Ar-Ge çalışmalarımızın derinleşmesini ülke ekonomisine katkıları açısından oldukça değerli buluyoruz.” diyen Doğanyiğit, Proline olarak üniversitelerle de önemli işbirlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Proline, Bahçeşehir Üniversitesi'nin CO-OP Eğitim Modeli kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere “Güvenli ve Akıllı Şehirler” konusunda eğitim vermeye ve iş deneyimi kazandırmaya devam etti.

Proline'dan akıllı şehirler startupları için yeni bir oluşum: Proline Ventures
2016 yılı Kasım ayında “Akıllı Şehirler” alanında teknoloji üreten startuplara destek vererek bu alandaki projeleri uluslararası arenaya taşıyabilmeyi hedefleyen Proline Ventures girişim platformunu kurduklarını da kaydeden Doğanyiğit, “Proline Ventures olarak en önemli özelliklerimizden bir tanesi sadece ‘Akıllı Şehirler' alanında faaliyet gösteren startuplara odaklanmamızdır. Bu çerçevede ağırlıklı olarak donanım ve yazılımın entegre olduğu ürünleri takip ediyoruz. Kuruluşundan iki ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Proline Ventures ile Connect-ION, NextHorizons ve Bracehealth girişimlerine yatırım kararı alarak ekosisteme hızlı bir giriş yaptık. Proline Ventures ile küresel girişimcilik ekosisteminde sadece bir oyuncu olmayı değil, ekosistemin dinamiklerini değiştirip Türkiye'den dünya liginde startuplar çıkarmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
2017 yılı için büyüme hedefimiz yurtdışı odaklı
Açıklamasında şirketin 2017 yılı için özellikle yurtdışı odaklı büyüme hedefinin olduğunu da aktaran Proline Bilişim İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit, yurtdışı ve yurtiçinde yeni projeleri hayata geçirmeye ve Ar-Ge yatırımlarına devam edeceklerini de belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İstanbul'daki Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz ürün ve çözümler ile Türkiye'ye, Katar ofisimiz üzerinden Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya, Pakistan ofislerimiz üzerinden de Asya pazarına çözümler sunan Türk Teknoloji Şirketi Proline olarak önümüzdeki dönemde ‘Güvenli ve Akıllı Şehirler' konseptini bölgede farklı ülkelerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojiler ile bölgesel güç olma yolundaki hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Hakkında
Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi'dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik ve biyometri çözümleri de sunmaktadır. Proline, Türkiye'nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir. http://www.pro-line.com.tr