30.01.2019

1. Mizah Festivali 9 Şubat'ta Forum Trabzon'da başlıyor!

Tam 10 yıldır yalnızca Trabzon'un değil çevre illerin de çekim merkezi haline gelen Forum Trabzon, mizahın başkenti Trabzon'da 9-10 Şubat tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilecek Mizah Festivali'ne hem proje ortaklığı hem ev sahipliği yapıyor. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mizah Sanatı Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda 11 karikatür sanatçısının yanı sıra panel, atölyeler, sahne gösterileri, performanslar ve dev karikatür etkinliği katılımcılarla buluşacak.

Trabzon ve çevre illerin alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon, 9-10 Şubat 2019 tarihlerinde proje ortağı olduğu 1. Mizah Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında Türk mizah sanatının usta isimlerinden Trabzon'un değerleri gazeteci, yazar, karikatürist Hikmet Aksoy ve karikatürist Adnan Taç'ın yanı sıra Temel serisi filmlerinin senaristi, oyun yazarı, karikatürist Yılmaz Okumuş, mizah yazarı ve karikatürist Cihan Demirci, portre karikatür alanının ustalarından karikatür sanatçıları Raşit Yakalı, Şevket Yalaz, Halil İbrahim Yıldırım, Kamil Yavuz, Halit Kurtulmuş, Ömer Göker ve Fehmi Uygar Kırmızıkan katılımcılarla buluşacak.

Geçmişten günümüze beslenerek gelen Karadeniz mizahını, Trabzon şehrinin ortak mirası olarak sahiplenmek ve Türkiye'nin kültürel bir değeri olarak korumak adına önemli bir adım olan festival, Gırgır, Fırt ve Çarşaf gibi Türk karikatür tarihinde önemli yer tutan mizah dergilerinden tanınan sanatçıları hamurunda mizah katkısı bulunan Trabzon'un mizaha düşkün insanıyla buluşturacak.

9 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 14.00'te Forum Trabzon'da başlayacak 1. Mizah Festivali boyunca “Karadenizli Temel'i Var Eden Temeller” konulu bir panel, “Zor Coğrafyanın Güldüren İnsanları” isimli karma karikatür sergisi, portre karikatür çizimi etkinlikleri,  sahne gösterileri ve “Karikatürün temelinden bizim Temel'e” konulu atölyeler düzenlenecek. Festivalde ayrıca karikatür sanatçıları serbest alanlarda portre karikatür çizimleri yaparken bir yandan da “Temel'in kızını, Fadime'nin oğlunu arıyoruz” sloganıyla çeşitli tiplemeler üzerinde çalışmalar gerçekleştirecekler. Festivalin dikkat çekici bir diğer etkinliği de kapalı bir alan içinde, zemine serilen 30-40 metre uzunluğundaki rulo kağıdın üzerine festival ziyaretçilerinin katkılarıyla çizilecek dev karikatür olacak.

Mizahın başkenti Trabzon'da, şehrin en popüler noktalarından biri olan Forum Trabzon'un ev sahipliğinde düzenlenecek bu özel festivale bol kahkahalı bir hafta sonu geçirmek isteyen herkes davetli!