Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
26.04.2019

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programında üçüncülük ödülünü sosyal girişim “DysApp” kazandı

TÜSİAD'ın, geleceğin genç girişimcilerine iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlediği “Bu Gençlikte İŞ Var!” girişimcilik programının ödülleri sahiplerini buldu. GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı'nın rehberliğini yaptığı, dislektik çocukların başta okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata oranlarını en aza indirmeyi hedefleyen sosyal girişim projesi “DysApp” programda üçüncülük ödülünü kazandı.

Üniversite öğrencilerinin girişimciliğe ilişkin farkındalığını artırma ve geleceğin genç girişimcilerini iş dünyasının deneyimleriyle buluşturma amacıyla Türk Sanayici ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programının kazananları belli oldu. Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasında kilit bir rol oynayacağı inancından yola çıkarak 2011 yılından bu yana düzenlenen programda; İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Deniz Öztürk, Esra Ablak, Öykü Demirhan, Büşra Bektaş ve İnan Evin'in sosyal girişim projesi “DysApp”, üçüncülüğü elde etti.

Dislektik çocukların öğrenme süreçlerini kolaylaştıracak mobil uygulama
En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biri olan disleksi sahibi çocukların okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata yapma oranlarını en aza indirgemek için alanında uzman kişiler tarafından geliştirilmiş egzersizleri oyunlaştıran bir mobil uygulama olan “DysApp”, “Çocukları geride bırakmayalım” sloganıyla yola çıkıyor. DysApp projesinde çalışmalar, disleksi eğitimini geleneksel psikolojik danışmanlığı destekleyecek şekilde dijital kuşağa hitap eden mobil bir ekosistem içinde sunarak dislektik çocuklara yönelik çoklu çözüm üretme hedefiyle gerçekleştiriliyor.

“Ülke olarak girişimcilik yolunda hedeflediğimiz başarıya gençlerle ulaşabiliriz”
“DysApp” projesinde öğrencilere rehberlik eden GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı şöyle konuştu: “Sosyal fayda yaratma ve yaratıcı fikirlerini ortaya koyma yolunda gençlere cesaret veren BGİV'in, ülkemizin girişimcilik ekosisteminde hedeflediği başarıya ulaşabilmesi yönünde büyük bir tetikleyici unsur olduğunu düşünüyorum. Bu yılki BGİV'de İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 4'ü psikoloji, 1'i ise yazılım mühendisliği bölümünde okuyan pırıl pırıl gençlerimizle birlikte çalıştık ve üçüncülüğü elde ettik. Öğrenme güçlüklerinin yüzde 80'inin kökeninde yer alan disleksi sorununa çözüm bulma hedefiyle bir araya gelen ve DysApp mobil uygulamasını geliştiren bu genç zihinler, toplumsal ve son derece önemli bir soruna eğiliyor. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte geleceğin disleksili gençlerinin hem iş hayatında hem de sosyal hayatta karşı karşıya kalabileceği zorluklar da engellenebilecek. Bu projede mentorluk yaparak önemli bir soruna çözüm bulma kararlılığı gösteren bu yaratıcı ve girişimci ruhlu gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.”

DysApp disleksili çocukların öğrenmedeki hatalarını, oyunlaştırılan egzersizlerle azaltacak
  • Eğitim egzersizlerini oyunlaştıran DysApp mobil uygulamasıyla, 5 buçuk ila 13 yaş aralığındaki çocukların disleksiden kaynaklanan başta okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata oranlarının en aza indirgenmesi amaçlanıyor.
  • Her yaş için hikâyeleştirilmiş 100'den fazla oyun, 3 boyutlu grafiklerle ve oyuncunun bakış açısıyla oynanıyor. Böylece uzun süreli odaklanma sağlanıyor.
  • Her oyun için yönerge penceresi, oyun penceresi ve sonuç penceresi açılıyor. Oyuncunun yönergeleri takip ederek olumlu ya da cesaretlendirici geribildirimlere ulaşması mümkün oluyor.
  • Oyunda toplanan veriler istenirse aileyle ya da uzmanla paylaşılabiliyor.
  • Ayrıca disleksinin sebep olduğu psikolojik sorunlara yönelik çocuklara destekleyici ve motivasyonu artırıcı hikâyeler gösterilerek psikoeğitim almaları sağlanıyor.
  • 60 ilde temsilciliği bulunan Türkiye Disleksi Vakfı'nın desteğiyle ülke çapında hedef kitlesine doğrudan ulaşabilen DysApp projesinin, mobil uygulama paketi aboneliği ve marka işbirlikleriyle sürdürülebilir bir sosyal girişim olması planlanıyor.
Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2018 listesinde 1'inci olmuştur. www.gittigidiyor.com