Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
06.08.2018

Tatil için en çok “Ege” tercih ediliyor

Yaz sezonunda heyecanla tatil planları yapılırken, GittiGidiyor Poltio üzerinden düzenlediği anketle tatilcilerin tercihlerini ve hazırlık sürecindeki alışkanlıklarını ortaya koydu. Toplamda 9 bin 357 oyun kullanıldığı anketin sonuçları, tatil için Ege'nin yurtdışından daha fazla tercih edildiğini gösterdi. Ankete göre, her 10 kişiden 4'ü tatilde en çok Ege'ye gitmek istediğini belirtirken, yurtdışı ikinci tercih oldu. Anketle, her iki kişiden birinin tatil için 1000 ile 2000 TL arasında bütçe ayırdığı da ortaya çıktı.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, yaz sezonundaki tatil tercihlerine ve hazırlık alışkanlıklarına, sosyal anket platformu Poltio üzerinden düzenlediği anketle ışık tuttu. 13–23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ve toplamda 9 bin 357 oy kullanılan anketin sonuçlarına göre, her 10 kişiden 4'ü tatilde en çok Ege'ye gitmek istediğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 33'ü “Tatil için nereye gitmek istersiniz?” sorusuna “Yurtdışı” yanıtını verirken, yüzde 16'sı “Akdeniz” ve yüzde 9'u “Karadeniz” dedi.

Tatil için en çok 1000 TL ile 2000 TL arasında bütçe ayırıyoruz
“Tatil için ayıracağınız bütçe nedir?” sorusu karşısında ankete katılanların yüzde 51'i 1000 ile 2000 TL arasında bir bütçe ayırdığını belirtirken; bunu sırasıyla yüzde 24'le “2000-3000 TL”, yüzde 13'le “5000 TL ve üzeri” ve yüzde 12'yle “3000-4000 TL” şıkları izledi.

Valizler son dakikada hazırlanıyor
“Tatil valizini ne zaman hazırlarsınız?” sorusunun yöneltildiği ankette, tatilcilerin yüzde 70'i açık ara farkla “Yola çıkmadan 1 gün önce” yanıtını verdi. Bu yanıtı yüzde 21'le “Yola çıkmadan 1 hafta önce”, yüzde 5'le “Yola çıkacağım gün” ve yüzde 4'le “Valizimi ben hazırlamıyorum” yanıtları takip etti.

Tatile çıkmadan önce en çok kıyafet alıyoruz
Her tatil öncesi mutlaka satın alınan ürünlerin de sorulduğu ankette “Yazlık kıyafet” yüzde 30 oy oranıyla birinci gelirken; onu yüzde 15'le “Mayo/Bikini”, yine yüzde 15'le “Güneş kremi”, yüzde 13'le “Sandalet/Terlik”, yüzde 9'la “Güneş gözlüğü”, yüzde 7'yle “Kitap”, yine yüzde 7'yle “Çanta” ve yüzde 4'le “Şapka” izledi.

“Tatilde olmazsa olmaz dediğiniz elektronik cihazlar hangileri?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 32'si “Kulaklık” yanıtını verirken, katılımcıların yüzde 27'si “Fotoğraf makinesi/Kamera”, yüzde 19'u “Powerbank”, yüzde 11'i “Saç düzleştirici ve şekillendirici”, yüzde 4'ü “Su geçirmez kamera”, yüzde 3'ü “Laptop”, yine yüzde 3'ü “Bluetooth hoparlör” ve yüzde 1'i “E-kitap okuyucu” dedi.

Geçen yıla göre en çok güneş gözlüğü ve sandalet satışı arttı
50'den fazla kategoride 15 milyon ürün çeşidi bulunan ve giyimden aksesuara, elektronikten kozmetiğe kadar tatil için gerekli tüm ihtiyaçları yüz binlerce ürün seçeneğiyle tüketiciye sunan GittiGidiyor, bu yaz da alışverişin tercih edilen adresi oldu. Platformun satış verilerine göre; yaz tatili valizlerinin olmazsa olmazı haline gelen güneş gözlüğü, mayo, sandalet ve güneş kremi gibi ürünlerin satışı yaz sezonuyla birlikte önemli ölçüde yükseldi. Bu yaz, 2017 yazına kıyasla satışı en çok artan ürünler ise yüzde 56'yla güneş gözlüğü ve yüzde 43'le sandalet oldu.

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr