Haberler / Tarih Vakfı Basın Bültenleri
Bültenler
Arşiv
Etkinlikler
< Geri Dön
16.10.2017

Tarih Vakfı ekmeğin tarihini konuşuyor
 
Ekmek, mutfağın ve özellikle de Anadolu mutfağının temel direklerinden birisidir. Tarih Vakfı “Tarihten Mutfağa Ekmek” seminer programıyla bizi en temel ve gündelik gıdamız olan ekmeği yeni baştan düşünmeye davet ediyor.

 
Tarih Vakfı, alanında uzman eğitmenlerle ekmeğin kadim kültürel ve politik tarihini, buğdaydan ekmeğe giden tarihsel serüveni, Akdeniz'in kültürel coğrafyasında ekmeğin izlerini takip edeceğimiz bir seminer programı düzenliyor.
 
Seminer dizisi, İstanbul'un tarihi un ve tahıl hanlarının bulunduğu Unkapanı turu ve kadim Anadolu ekmeğinin katılımcılarla birlikte pişirileceği mutfak atölyesiyle tamamlanacak. En fazla 25 kişinin kabul edileceği bu seminer dizisinin sonunda katılımcılara katılım belgesi ve özel tasarım mutfak önlükleri takdim edilecek.
 
Altı haftalık eğitimin ilk dersi 21 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak. Seminer ücreti: 600 TL (Öğrenciler %20, Tarih dostları %10 indirimle katılabilirler)
 
Seminer programı:
21 Ekim 2017 Cumartesi (13.30- 15.30)
Buğday, Ekmek ve Uygarlık- Yrd. Doç. Dr. Ahmet UHRİ (Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü)
 
28 Ekim 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Tohumdan Sofraya – Emel Önal Özkaya (Organik sertifikalı çiftçi, emekli yüksek mimar ve sanayici)
 
04 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Nan-ı Azizden Francalaya: Osmanlı Dünyasında Ekmek- Doç. Dr. Özge Samancı (Özyeğin Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü)
 
11 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Akdeniz'de Ekmek- Doç. Dr. Marie-Helene Sauner (Galatasaray Üniversitesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü)
 
18 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Türkiye'nin Ekmekle İmtihanı- Prof. Dr. Artun Ünsal (Yazar, Gurme, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Emekli Öğretim Üyesi)
25 Kasım 2017 Cumartesi
 
Sabah (10.00-12.00)
Unkapanı Turu- Rehber Saadet Özen
 
Öğleden sonra (13:30-15:30)
Ekmek ve Ekmekçilik Semineri ve Ekmek Atölyesi- Musa Dağdeviren (Şef, Usta, Çiya)
 
Yer: Tarih Vakfı Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. no: 10 Eminönü, Fatih İstanbul. Sadece son hafta gerçekleşecek “ekmek atölyesi” Kadıköy Çiya'da yapılacaktır.
 

İlgili kişi:
Merve Aydın
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71
mervea@marjinal.com.tr
 
www.tarihvakfi.org.tr
12 kişilik Girişim Kurulu'nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991 yılında kurulan Tarih Vakfı'nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışma dalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir sivil toplum örgütü olan Tarih Vakfı'nın tüm kuruluş sermayesi kurucularının katkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim, yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler ve konusunda uzman yayınları ile Türkiye'de bilimsel tarihçilik bilincinin gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf'la ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.tarihvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

 


  Share  Paylaş
Tarih Vakfı
Hakkında
12 kişilik Girişim Kurulu’nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991 yılında kurulan Tarih Vakfı’nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışma dalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir sivil toplum örgütü olan Tarih Vakfı’nın tüm kuruluş sermayesi kurucularının katkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim, yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler ve konusunda uzman yayınları ile Türkiye’de bilimsel tarihçilik bilincinin gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf’la ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.tarihvakfi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.