07.04.2017

“Sümela'nın Şifresi 3 Cünyor Temel''in coşkulu galası Forum Trabzon'da gerçekleştirildi

Düzenlediği etkinliklerle Trabzon'un çekim merkezi olan Forum Trabzon, 5 Nisan 2017 Çarşamba günü Sümela'nın Şifresi 3 Cünyor Temel filminin galasına ev sahipliği yaptı. Coşkulu organizasyon Davut Güloğlu'nun mini konserinin yanı sıra Hızır Acil, horon ve kolbastı ekiplerinin sahne performanslarıyla renklendi.

Şehrin alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon, 5 Nisan 2017 Çarşamba günü Sümela'nın Şifresi 3 Cünyor Temel filminin galası kapsamında coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Hızır Acil'in sahne almasının ardından kolbastı ve horon ekipleri misafirlere keyifli anlar yaşatırken, sevilen sanatçı Davut Güloğlu dört şarkılık mini konseriyle kalabalığı coşturdu.

Etkinlik kapsamında Forum Trabzon ziyaretçileri filmin hikayesini yönetmeninden dinlerken, oyuncular da filmde söyledikleri şarkıyla canlı bir performans sergiledi. Ortahisar Belediye Başkanı, Milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Kaymakam ve Vali Yardımcıları ve İlçe Belediye Başkanları gibi yoğun protokol katılımıyla gerçekleşen gala kokteylinin ardından Forum Trabzon'un sekiz sinema salonunda aynı anda film gösterimi gerçekleştirildi. Gala misafirleri arasında sosyal medya fenomenleri Bilal Hancı, Atakan Özyurt, Reşat Hacıahmetoğlu ve Fatih Yasin de vardı.

Film Hakkında:
Cünyor Temel, tıpkı babası Temel Sözer gibi kısmetsiz ve hayalperest bir Trabzonludur. Babasından kalan 10 milyon lira borcu, reddi miras şansı varken “bari öteki dünya da alacaklılarla boğuşmasın” diye kabul eden Cünyor Temel, şehrin en büyük müteahhiti Cemal Karkas'ın Arap ortağı Cabir El Kurabiyye ile birlikte girdiği Hamsiland Towers inşaatına karşı çıkmaktadır. Çünkü bu inşaat, Trabzon ve Trabzonsporlular için çok önemli olan tarihi bir semt sahasının üzerine kurulacaktır. Şehrin geri kalanı gibi sessiz kalmayı reddeden Cünyor Temel, arkadaşları Şato ve Oğuzubillah ile birlikte bu inşaatı durdurma ve tarihi önemdeki bu toprak sahayı kurtarma planı yaparlar. Plan; Cabir El Kurabiyyye'yi kaçırmak, onu kimsenin bulamaması için Trabzon yaylalarında birkaç gün misafir etmek, bu süre de Temel'in Cabir El Kurabbiye kılığına girerek, Cemal Karkas'la görüşmesi ve bu inşaatı birkaç sene geri atmayı kabul ettirmesini içermektedir. Temel'in sevdiği kızın trilyonluk inşaat işini bozduğu müteahhit Cemal Karkas'ın kızı çıkması da işleri iyice karıştırır... Yönetmenliği Adem Kılıç'a, senaryosu Yılmaz Okumuş'a ait olan yapımın oyuncu kadrosunda Çetin Altay, Eren Vurdem, Eren Hacısalihoğlu, Salih Kalyon, Ayşegül Günay ve Hidayet Erdinç yer alıyor.