28.03.2019

Menderes Akdağ, yeni kitabını Forum Aydın'da imzalayacak

Aydınlıların buluşma noktası Forum Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Menderes Akdağ'ı misafir edecek. Akdağ'ın “Kitleleri Harekete Geçirme Silahı İletişim Sosyolojisi” isimli yeni kitabını imzalayacağı etkinlik 30 Mart Cumartesi günü Forum Aydın Zeytin Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Forum Aydın, 30 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 15.00'te Menderes Akdağ'ın imza günü etkinliğine ev sahipliği yapacak. Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Akdağ, “Kitleleri Harekete Geçirme Silahı İletişim Sosyolojisi” isimli yeni kitabını Forum Aydın ziyaretçileri için imzalayacak. Yazarla tanışmak ve yeni kitabını imzalatmak isteyen herkes, Forum Aydın'a davetli!

Kitleleri Harekete Geçirme Silahı İletişim Sosyolojisi hakkında:
İletişim Sosyolojisi, birey ve toplumun küreselleşme sürecinde karşılaştığı durumları incelemektedir. Bilginin üretim ve kullanım biçiminin toplumdan topluma değişiminde görüldüğü gibi, teknolojinin etkin kullanılma biçimi de toplumdan topluma değişmektedir. Medeniyet yarışında etkin olan toplumlar iletişim araçlarında da etkin oldukları için küresel yarışta ön plana çıkabilmektedir. Menderes Akdağ sadece bir tarihçi hassasiyetiyle değil aynı zamanda bir iletişimci gözüyle siyasete, tarihe, topluma ve onun ürettiği değerlere çok yönlü bir bakış açısı ile bakmaktadır. Kitap, Türkiye'den dünyaya bakarken evrenseli, dünyadan da Türkiye'ye bakarken yerel siyaset, medya, din, ekonomi ve eğitim yaşamının medya aracılığıyla nasıl şekillendiğini ve toplumu şekillendirdiğini; arka planında yatan iletişimsel eylemin analizleriyle gün yüzüne çıkarmaktadır. Kitap, küresel güçlerin ve yerel kimi egemenlik sahiplerinin insanı etki edebilme adına psikoloji, sosyolojiyi iletişim araçlarında ne şekilde kullandığını net dille anlatmaktadır. Gündelik yaşamımızda sıkça karşılaştığımız örnek durumlar üzerinden konuların işlenmesi ve görsel dili, kitabın keyifle okunmasında önemli bir nitelik olarak karşımıza çıkmaktadır.