18.04.2019

Forum Aile-Çocuk Bilişim Haftası Marmara Forum'da Başlıyor!

Türkiye'nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinden biri olan Marmara Forum, Çocuk Kulübü çatısı altında çocuklara özel “Forum Kids' Silicon Valley” projesini hayata geçiriyor. Yeni nesil çocukların geleceğe yön veren yetişkinler olmalarını amaçlayan proje kapsamında alışveriş merkezi içinde, çocukların gelişen teknolojiyi takip edebilecekleri bir etkinlik alanı hazırlandı. Forum Kids Silicon Valley alanının açılışı, 20 – 28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek “Forum Aile – Çocuk Bilişim Haftası” etkinliğiyle gerçekleştirilecek.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi, geleceğin mühendislerini, mimarlarını, bilim insanlarını, mucitlerini ağırlayacak bir projeye imza atıyor. Forum Kids Silicon Valley adı verilen özel bir etkinlik alanı tasarlayan Marmara Forum, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik olarak yıl boyu düzenlenecek atölye çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve yaratıcı etkinliklerle standart bir alışveriş merkezi algısını kırmaya hazırlanıyor.

Teknoloji, bilişim, sanat, mühendislik, astronomi gibi pek çok alanda yıl boyu gerçekleştirilecek etkinliklerde çocukları ağırlamaya hazırlanan Marmara Forum, Forum Kids Silicon Valley'in açılışına özel bir etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

20 – 28 Nisan 2019 tarihleri arasında Forum Çocukları Silikon Vadisi'nde düzenlenecek “Forum Aile-Çocuk Bilişim Haftası” etkinliği kapsamında çocuk atölyeleri ve uzman konuşmacıların katılacağı ebeveynlere özel söyleşiler gerçekleştirilecek, çeşitli etkileşim alanları miniklerin beğenisine sunulacak. 5-12 yaş arası tüm çocuklara hitap eden STEM-A atölyeleriyle tanışacak olan çocuklar, atölye çalışmalarından özel katılım sertifikalarını alarak ayrılacak. Çocuklar atölyelere katılırken aileleri de ebeveynlere yönelik gerçekleştirilecek söyleşilerde pek çok faydalı bilgiye ulaşacak. “Teknolojiyi çocuğuma nasıl yararlı hale getirebilirim”, “güvenli internet kullanımını nasıl sağlarım” gibi konularda uzman konuşmacıların eğitimlerine katılma imkanı bulacak olan ebeveynler, akıllarındaki pek çok soruyu uzmanlarına sorabilecek.

Gerçekleştirdiği hayalini dünya için kullanabilen bir gençten bilim ve teknolojide devrim yaratmış bir yetişkine kadar geçen tüm süreçte çocukları desteklemeyi amaçlayan Marmara Forum, bugünün hayal eden çocukların yarının fark yaratacak insanları olacağına inanan herkesi, Forum Kids Silicon Valley'e bekliyor.