11.01.2018

Bu hafta sonu Forum Bornova'da bilim ve sanat bir arada!

Hafta sonları çocuklara özel eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmaları sunan ForumBüs'te Neşeli Bilim Atölyesi gerçekleştirilirken, Çocuk Tiyatrosu'nda ise “Ailecek” isimli oyun sahnelenecek.

İzmir ve çevre illerin çekim merkezi Forum Bornova'nın miniklere özel tasarlanan etkinlik otobüsü ForumBüs'te 13-14 Ocak Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek Neşeli Bilim Atölyesi, buzdan köpük, açık hava basıncı deneyi ve sabunla çalışan bot deneyiyle çocuklar bilimin en eğlenceli halini sunacak. ForumBüs'te saat 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 ve 18.00 saatlerinde gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, 4-10 yaş arasındaki çocukların ücretsiz katılımına açık olacak.

Forum Bornova'nın Çocuk Tiyatrosu'nda ise hem cumartesi hem pazar günü saat 15.30'da ebeveyn ve çocukların sahneye ortak olacağı Ailecek isimli oyun sahnelenecek. Oyun izleyicilere birer ayna tutarak ev hayatındaki konuların nasıl da hepimizde ortak olduğunu gözler önüne seriyor. Ebeveynlerin ve çocukların sahneye çıkarak oyuna katılabildiği Ailecek, çocukların keyifli bir ortamda fikirlerini ifade etmesi ve zaman zaman sahnede oyunun bir parçası olmalarını sağlayarak özgüven gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.