22.09.2017

Atçalı Kel Mehmet filminin galası Forum Aydın'da gerçekleştirildi, sinemaseverler oyuncularla buluştu

Aydınlıların eğlence ve alışveriş adresi Forum Aydın, 20 Eylül Çarşamba günü Atçalı Kel Mehmet filminin ekibini ağırladı. Düzenlenen söyleşide yönetmen ve oyuncular sinemaseverlerle buluşurken, söyleşi sonrası filmin galası yine Forum Aydın'da gerçekleştirildi.

Aydın'ın en önemli tarihi karakterlerinden Atçalı Kel Mehmet Efe'nin hikayesini anlatan film 22 Eylül Cuma günü vizyona giriyor. 20 Eylül Çarşamba günü öncelikle filmin oyuncuları ve yönetmenini ziyaretçilerle buluşturan ve renkli bir söyleşi gerçekleştiren Forum Aydın, yoğun ilgiyle gerçekleştirilen bu buluşmanın ardından filmin galasına da ev sahipliği yaptı.
Forum Aydın'da düzenlenen söyleşiye ekranların sevilen yüzleri oyuncu Gökhan Keser, Ceren Kaplakarslan, Mehmet Polat ve Muhammed Cangören ile birlikte yapımcı Güler Nalbantoğlu ve Yönetmen Hakan Şahin de katıldı. Söyleşinin ardından filmin galası Forum Aydın sinema salonunda gerçekleştirildi. Filmin galasına Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı ve Atça Mahallesi Muhtarı Olgun Belci de katıldı.

Filmin konusu:
Atçalı Kel Mehmet, Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde yaşamış Ege bölgesinin ilk efelerinden biridir. Zenginden alıp fakire vererek bölgesinde adaleti sağlar ama çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından da hain ilan edilir. Atçalı'nın ölüm fermanı verilir ve Atçalı Kel Mehmet Efe'ye iki seçenek kalır. Kaçacak ya da ölecektir…
Bir yanda aşkına kavuşma umudu, diğer yanda ise Ege'nin gebe olduğu büyük toplumsal ihtiyaçlara çare bulmak isteği, Atçalı Kel Mehmet Efe'nin kişilik profilini belirler. Atçalı'nın düşünceleri 2. Mahmut döneminde ıslahat fermanlarına da ışık olur.
Ege bölgesinin en sevilen halk kahramanlarından biri olan Atçalı Kel Mehmet Efe'yi beyazperdede Gökhan Keser canlandırıyor.