14.03.2018

10. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması Ödülleri 16 Mart tarihinde sahiplerini buluyor

İzmirlilerin buluşma noktası Forum Bornova, dünyadaki sayılı kukla festivallerinden biri olan ve bu yıl 12. kez düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında, Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması'nın onuncusunu 10-11 Mart tarihlerinde gerçekleştirdi. 24 farklı okuldan 332 minik sanatçı en iyi kukla performanslarını sergiledi.

Çocukların teknolojiye ve televizyona bağımlı hale geldiği günümüzde, sanatı çocuklara sevdirmenin yanı sıra sanatın icracısı ve yorumcusu olma olanağı da sunan Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması, bu yıl da çok renkli görüntülere sahne oldu.

10. Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması'na katılan Bornova Okyanus Koleji, Büyükçiğli Özel Türk İlkokulu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çakabey Koleji, E.Ü. Güçlendirme Vakfı Okulları Bornova Merkez Kampüsü, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Yamanlar Birimi, Emlak Bankası İlkokulu, Eraslan Okulları, Fen Bilimleri Koleji, Işıkkent Eğitim Kampüsü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, Konak Rıdvan Nafis Edgüer Ortaokulu, Narlıdere Özel Takev İlk ve Ortaokulu, ODTÜ G.V. Danışmanlığında Özel Manisa Ülkem Koleji, Özel Ege Alsancak Koleji, Özel Ekin İlkokulu, Özel Karşıyaka Bilim Doğa Ortaokulu, Özel Rota Koleji, Özel Turuncu Koleji, Özel Yeşeren Ortaokulu, TED Aliağa Koleji ve Yönder Koleji öğrencileri Hans Christian Andersen'in “Küçük Deniz Kızı” masalını sahnelediler. Katılımcı çocuklar, masal konusu ve ana karakterler sabit olmak üzere, performanslarının senaryolarını ve diyaloglarını kendileri yazarak özgün bir şekilde yorumladılar.

İzmir'de kukla sanatının yaygınlaşmasına ve çocukların duygusal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan Forum Bornova Kukla Yarışması'nda ödül alacak okullar 16 Mart Cuma günü gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak.